Een betere wereld met Bitcoin?

De Bitcoin whitepaper werd online geplaatst door Satoshi Nakamoto eind 2008 tijdens de financiële crisis. De wereld in paniek en opzoek naar een alternatief voor het huidige systeem. Daar was ineens een theorie voor een peer to peer elektronisch betaalsysteem volledig decentraal en zonder derde partji. Waaraan iedereen deel kan nemen, waar ook ter wereld en zonder toestemming aan wie dan ook te hoeven vragen. 3 januari 2009 is Bitcoin geboren en nu zijn we ruim tien jaar verder en er is erg veel gebeurd in de wereld van cryptocurrency. Het is allemaal enorm had gegaan en de ontwikkeling heeft de hype (zoals eind 2017) soms bijna niet bij kunnen houden. Er bestaan inmiddels ruim 2000 projecten met eigen munten, maar Bitcoin blijft dominant en de nummer één. 

Cryptocurrency dragen bij aan een eerlijker en decentraal geldsysteem waarbij iedereen de macht heeft over zijn eigen geld. Wat internet voor het verspreiden van informatie heeft gedaan doet crypto voor geld. We zijn nog helemaal in de beginfase van crypto en de ontwikkelingen gaan enorm snel. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen lees dan het crypto nieuws op mijn website en volg de social media kanalen zodat je altijd direct het laatste nieuws ziet.

Momenteel is de hype weer helemaal uit de markt en de ontwikkeling volop bezig. Zo wordt er gebouwd aan een schaalbaarheidsoplossing genaamd Lightning Netwerk bij Bitcoin zodat transacties nog sneller en goedkoper kunnen dan nu al het geval is. Dit opent deuren voor “the unbanked and underbanked” om in crypto te stappen. Dit is namelijk een groep van meer dan 2 miljard mensen die geen toegang tot een bankrekening hebben om transactie mee uit te voeren. Veel van deze mensen bezitten wel een smartphone en kunnen binnen vijf minuten beginnen met gebruiken van crypto door een simpele applicatie te installeren. Ze kunnen direct geld overmaken naar wie ze maar willen voor bijna niets. Dat is het originele idee van Bitcoin in de praktijk, maar zover is helaas nog niet! Cryptocurrency is een gateway naar een gemakkelijkere en eerlijkere wereld voor iedereen en mijn doel is om het aan iedereen te vertellen middels nieuws, artikelen en een handleiding hoe het werkt.