Advies bij het kopen van een printer

De wereld is steeds meer aan het digitaliseren en steeds vaker is alle informatie die je nodig hebt gewoon online terug te vinden. Dat betekent echter niet dat we op kantoor minder papier verbruiken. Integendeel zelfs: we printen veel tot ontzettend veel. Dat hoeft ook niet echt te verbazen. Het fysiek in handen hebben van facturen, offertes of andere documenten heeft zo zijn voordelen. Ben je op zoek naar een degelijke printer voor professioneel gebruik, maar weet je niet waar op te letten? Dan helpen we je even op weg.

Wat zijn jouw noden?

Er zijn voor op kantoor ontzettend veel printers op de markt die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Wil je een printer met een netwerkaansluiting, een kleurenprinter, eentje die ook kan kopiëren en faxen, eentje met automatische documentinvoer en ga zo nog maar even door? De belangrijkste vragen die je moet oplossen om de noden van jouw bedrijf te kennen zijn gelukkig niet al te moeilijk. Eerst en vooral is het belangrijk een goede inschatting te maken van het aantal afdrukken per maand. Ligt dat lekker hoog? Dan is een zware laserprinter meer geschikt dan een inkjet. Ten tweede kan je jezelf de vraag stellen of je wel echt een kleurenprinter nodig hebt. Een exemplaar in kleur kost gemakkelijk tien keer meer dan een monoprint.

Kies voor kwaliteit

Ten slotte is het ook belangrijk om te weten of je kiest voor een bewezen merk en onderhoud of niet. Als je bijvoorbeeld een Lexmark printer (wat een topmerk is) aanschaft bij een bedrijf als DePrinterexpert heb je gelijk een onderhouds- en reparatiedienst erbij. Dat betekent dan ook dat printerproblemen snel verholpen worden door gecertificeerde monteurs. Kies je voor een minder bekend of kwalitatief merk bij een minder bekend of kwalitatief bedrijf dan is de kans groot dat je het zelf moet oplossen bij problemen. Een dure en tijdrovende grap.

 

Lexmark Printers